Unicef presenterer

#feriesentralen

Vi minner om at voksne har to gode hender å holde i. Her får du tips til hvordan du kan bruke begge dine. Les om Feriesentralen

Om winter

Velkommen til Feriesentralen!

Hvert år får UNICEF Norge henvendelser fra barn og unge, men også voksne, som gruer seg til ferien. Barn og unge forteller at alt som er tøft og vanskelig, kjennes sterkere når de daglige rutinene faller bort og tankene får mer tumleplass. Andre gruer seg fordi de ikke skal noe i ferien. Annerledesheten og ensomheten blir ekstra synlig når det forventes at man skal være glad og delta i fellesskapet, selv når man føler man ikke hører til noe sted.

Voksne forteller om økonomiske bekymringer og følelsen av utilstrekkelighet over ikke å kunne gi barna de samme opplevelsene og tingene vennene deres får.

Prosjektet «Den ene» er drevet av UNICEF Norge

About logos

Også i år ønsker vi å bidra til at voksne tar et spesielt ansvar for barn i sitt nærmiljø i løpet av desember. Vi ønsker å gi en påminnelse om betydningen av trygge, inkluderende voksne for sårbare barn, spesielt i julen. Vi ønsker å vise at det ofte ikke er mye som skal til for å skape et kjærkomment pusterom for barn som strever.

Gjennom Feriesentralen gir vi deg konkrete eksempler på hvordan man kan utgjøre en positiv forskjell, og vi gir deg tips til konkrete aktiviteter og arrangementer som blir enda hyggeligere når man inkluderer flere. Dersom du har lyst til å bidra med dine tips, setter vi stor pris på det. De kan postes rett på feriesentralen.no eller på Twitter ved å bruke #feriesentralen.

Gjennom å følge oss og hjelpe til med å spre Feriesentralen, kan DU bidra til at flere barn får gode minner.