Til deg som bruker Feriesentralen:

  1. Feriesentralen er ikke et sted for å gi bort- eller be om penger. Alle tilbud skal være gratis.
  2. Tenk nøye over hva du legger ut av personlig informasjon som er synlig for andre.
  3. De som ønsker å gi bort en ferieopplevelse, har ikke krav på personlig informasjon som for eksempel personnummer, kontonummer, innsyn i din økonomi, bilder av barna dine e.l.
  4. Feriesentralen er en digital møteplass basert på gjensidig tillit mellom den som tilbyr en ferieopplevelse og den som tar imot. UNICEF Norge er ikke ansvarlig for kontakt eller avtaler mellom partene. UNICEF Norge er ikke ansvarlig for innholdet i annonsene på feriesentralen.

Dette er Feriesentralen

Slik gir du bort en ferieopplevelse

Alle bidrag til Feriesentralen går til å skape gode ferieminner for barnefamilier.

1. Lag en annonse der du beskriver ferieopplevelsen du tilbyr, eller ta direkte kontakt med noen som ønsker seg en ferie.
2. Vent på at noen svarer på din annonse eller henvendelse.
3. Avtal detaljene direkte med mottakeren og sørg for at opplevelsen blir så bra som mulig.

Slik mottar du en ferieopplevelse

Alle ferieopplevelser på feriesentralen.no skal være gratis og tilgjengelig for alle.

1. Lag en annonse der du beskriver ditt ferieønske, eller ta direkte kontakt med noen som tilbyr en opplevelse som passer din familie.
2. Vent på at noen svarer på din annonse eller henvendelse.
3. Når du har fått bekreftet ferieønsket kan du planlegge videre og glede deg til en fin ferieopplevelse.

Bildet er fjernet.

Hva er Feriesentralen?

Feriesentralen er en digital møteplass hvor de som har noe å låne- eller gi bort i feriene, kan legge ut en annonse om dette. Barnefamilier som har behov for et friminutt i løpet av ferien kan så ta direkte kontakt med de som tilbyr noe. På Feriesentralen er det også være en egen ønskeside, hvor familier kan legge ut ønsker om å låne hytter, campingvogner, telt etc. I tillegg inviteres organisasjoner, kommuner og bedrifter som tilbyr gratisaktiviteter til barn og unge å legge det ut på Feriesentralen.

Hvorfor feriesentralen.no?

Bakgrunnen for at vi i 2013 opprettet Feriesentralen, er at ferier og høytider er som et forstørrelsesglass på tilværelsen for barn og unge. Opplever du mye og har det bra, så forsterkes gjerne denne følelsen i ferien – særlig når du kan dele det med andre. Har du det vanskelig i hverdagen, oppleves det sterkere i ferien – særlig hvis du er alene. Annerledesheten og ensomheten blir ekstra synlig når det forventes at man skal være glad og delta i fellesskapet, selv om man ikke føler tilhørighet noe sted.

Gjennom årene har vi hatt kontakt med utallige barn og voksne i forbindelse med ferietiden. Mange lurer på hvordan de skal komme seg gjennom sommeren, og forteller at de er fryktelig skamfulle og har det vanskelig. Ikke bare fordi de ikke kan reise på ferie, men også fordi de ikke har overskudd og initiativ til å gjøre ekstraordinære ting hjemme i ferien. De drømmer ikke nødvendigvis om å reise til Bali eller Alicante. De drømmer om overskudd til å gi barna og seg selv et tiltrengt friminutt fra hverdagens bekymringer, og fra sommerens øredøvende stillhet og utenforskap. De drømmer om å låne en hytte eller et telt, få gratisbilletter til danskebåten eller gratis museumsinngang.

De drømmer om å gjøre det de fleste av oss andre gjør i ferien, uavhengig av hvor vi er: Koble seg av forpliktelser og gode opplevelser – helst sammen med andre. Og det er dette vi i UNICEF Norge bidrar til gjennom Feriesentralen: Skape gode minner, tilhørighet og friminutt – og på den måten utjevne noen forskjeller barn i mellom