< Tilbake
Tips

SCANDIC BAKKLANDET + NIDAROSDOMEN + Pirbadet

Beskrivelse

Velkommen til Scandic Bakklandet og Nidarosdomen.

Vi ønsker å tilby en gratis overnatting inkludert frokost, inngang i Nidarosdomen, Erkebispegården, Riksregaliene, og Pirbadet for 4 familier i sommer (maks 4 personer pr. familie).

Scandic Bakklandet ligger sentralt i hjertet av Trondheim, på idylliske Bakklandet. Bydelen består av sjarmerende trebygninger fra 1600 til 1700-tallet, hvor det i dag er en herlig miks av boliger, butikker, kafeer og restauranter. Scandic Bakklandet er perfekt for deg som vil oppleve byen, kulturen og severdighetene som gamle Bybro, Nidarosdomen og Nidelven.

Nidaros domkirke — best kjent som Nidarosdomen — er vår største kirke og er Norges mest sentrale kirke, fordi den er Olav den helliges gravkirke. Den er i dag en luthersk domkirke og menighetskirke og betraktes som Norges nasjonalhelligdom. I den norske Grunnloven av 1814 ble det slått fast at Kongeriket Norges regent skal krones i Trondheim. Nidarosdomen ble sist benyttet som kroningskirke i 1906, da Haakon VII ble kronet. Etter at Stortinget i 1908 avskaffet kroningsseremonien, har kirken vært brukt til signing av kong Olav (1958) og kong Harald og dronning Sonja (1991). De norske kronregaliene har vært oppbevart i kirken og er nå utstilt i Erkebispegården like ved.

Pirbadet – beliggende i overgangen mellom sjø og land – er Norges største innendørs badeanlegg lokalisert på Brattøra i Trondheim. Pirbadet er samlokalisert med bade- og treningsaktiviteter, og da med et samlet besøk på ca en halv million årlig.

Tips
  • Sted
    Trondheim
  • Fra 3 Jul 2019
  • Til 18 Aug 2019
Kontaktinfo
Stikkord
Gratis Sommerferie